IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бумът на хибридната работа подкрепя резултатите на Dell

Компаниите търсят повече персонални компютри и сървъри

13:27 | 24.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Производителят на лаптопи Dell Technologies прогнозира приходи за текущото тримесечие, които надминаха прогнозите. Това подчертава голямото търсене на персоналните компютри и сървърите на компанията от фирми, които се насочват към хибриден модел на работа, предава Ройтерс.

Dell заяви, че очаква приходите ѝ за четвъртото тримесечие да са в диапазона от 27 млрд. долара до 28 млрд. долара, над прогнозите на анализаторите за 26,23 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Приходите на бизнеса с клиентски решения на Dell, в който попадат хардуерните устройства, са нараснали с 35 на сто през тримесечието благодарение на бума на търсенето от компании, които обновяват компютърните си системи, за да отговорят на предизвикателствата, свързани с работата от вкъщи.

Dell печели от богатото си портфолио от софтуерни и хардуерни предложения, а сега се опитва да навлезе във високорастящи пазари, като този на облачните услуги и телекомуникационния, които набраха скорост от началото на пандемията.

Приходите от групата на Dell за инфраструктурни решения, която включва бизнеса с центрове за данни, са нараснали с 5% до 8,4 млрд. долара.

Общите приходи са се увеличили с 21% до 28,39 млрд. долара, спрямо средната прогноза на анализаторите за 26,82 млрд. долара по данни на Refinitiv.

Нетната печалба на компанията е нараснала над четири пъти до 3,89 млрд. долара, или 4,87 долара на акция, през третото тримесечие, завършило на 29 октомври, спрямо 881 млн. долара, или 1,08 долара на акция година по-рано.

Междувременно конкурентът в производството на персонални компютри HP също отчете тримесечна печалба, която се е увеличила повече от три пъти до 3,9 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още