IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco: Американските компании ще платят цената за по-високите мита

Покачването на митата върху китайските стоки ще се отрази на хардуерните концерни в САЩ, твърди изпълнителният директор на компанията Чък Робинс

08:39 | 18.01.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Cisco Systems Чък Робинс предупреди американските власти да не покачват митата върху китайските стоки, защото това ще е за сметка на американските иновации, пише Bloomberg. 

Компаниите от САЩ ще платят цената за по-високите мита, харчейки по-малко за проучвания и разработки, които могат да доведат до технологични пробиви. Това е заявил Робинс по време на среща с представители на правителството по-рано този месец. 

За Bloomberg News той коментира, че е представлявал няколко големи технологични компании освен неговата - Hewlett Packard Enterprise, Dell Technologies и Juniper Networks.  

"Ако се насочим към следващата вълна от мита, технологичните компании в САЩ ще трябва да се справят с това и да свият проучванията и развойната дейност, макар че това, което искат да направят, е да са водещи в иновациите", коментира Робинс. 

Cisco, подобно на много американски хардуерни компании, използва поддоставчици от Азия, предимно Китай, за да произвежда продуктите си. Това я прави чувствителна спрямо американските мита, когато трябва да внесе тези продукти на вътрешния си пазар, но разходите са по-големи. 

Тя е успяла да се се справи с митата при сегашното им ниво, като е направила веригата си за доставки максимално ефективна и е прехвърлила част от разходите към потребителите. Но ако търговските преговори с Китай не доведат до сделка до 1 март, Белият дом ще увеличи митата от 10 на 25% за китайски стоки на стойност 200 млрд. долара. Това може да ограничи средствата за проучвания и развитие, посочва Робинс. 

Cisco насочи над 4 млрд. долара към такива дейности през 2017 г. в САЩ, с цел разработката на мрежови продукти, сочат общи документи, подадени от нея, Hewlett Packard Enterprise, Dell и Juniper миналия септември. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
Cisco: Американските компании ще платят цената за по-високите мита На дедо Дони за тия компютърджии не му дреме.Избирали и финансирали са го други.Тия, де работят с джулязу и алумин :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още