Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

12 млн. лв. струва системата за сигурност в НДК, изградена за европредседателството

Срещите на високо ниво започват през януари догодина

12 млн. лв. струва системата за сигурност в НДК, изградена за европредседателството

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

12 млн. лева са похарчени за системата за сигурност в Националния дворец на културата (НДК) във връзка с европредседателството и тя е една от най-добрите в Европа. Това обяви министърът на културата Боил Банов. Той представи ремонтираните зали на НДК за българското домакинство заедно с Лиляна Павлова, министър на Българското председателство.

Боил Банов уточни, че целият ремонт на НДК струва 45 млн. лева. „Обектът  представлява нещо уникално“, коментира министърът на културата, цитиран от агенция „Фокус“.

Лиляна Павлова съобщи, че над 270 събития ще се проведат по време на европредседателството, като първата среща на най-високо ниво ще е на 11 и 12 януари 2018 г. Ще има дни, в които ще се провеждат по 7-8 паралелни събития. За 32 срещи на най-високо ниво ще се използва Зала 3, а Зала 9 е за неформални събития.

Тя поясни, че акредитационната система е модерна и има тясна връзка с инсталираната в НДК система за сигурност. Делегатите ще имат различни нива за достъп и това ще бъде означено с цветовете на баджовете. 

Припомняме, че в НДК беше направен основен ремонт на залите, в които ще се провеждат срещите на работните групи и на експертите. Там бяха изградени преводни кабини, където ще бъде осигурен превод на всичките 24 официални езика на Европейския съюз. Най-много преводачески кабини ще има в Зала 3, която е основната пленарна зала на европредседателството.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро