IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България отчита рекорден брой заразени, хоспитализирани и оздравели

За вчерашния ден има 914 нови случая, 1426 пациента са настанени в болници

07:33 | 16.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

България отчита нови поредни антирекорди по отношение на коронавируса. За четвъртък са регистрирани най-висок брой новозаразени, настанени в болница и в реанимация, както и на оздравелите за денонощие от началото на избухването на пандемията у нас. 


За вчерашния ден има 914 нови случая (с 95 повече от предишния също рекорден отчет) при осъществени 6324 PCR теста (с 426 повече), отчита единната информационна система. Така общите потвърдени случаи са 27 507, но от тях активни са 9885. Делът на заразените спрямо общите тестове се покачва леко до 14,45 на сто, след като предишния ден беше 13,88 на сто.

Настанените в болниците също отчитат нарастване, към днешна дата броят им е 1 426, което е с 46 повече за денонощие. Отчетен е и ръст на пациентите в интензивно отделение, като техният брой вече е 74, т.е. със 7 повече за последните 24 часа.  Починали за последното денонощие са 15 пациенти, с 9 повече спрямо вчера

Положителната новина е, че има и рекорден брой оздравели за денонощие - 189 души. Общият им брой е вече 16 678.   

Във вчерашния ден стана ясно, че нови ограничения не се обсъждат, но започва по-строг контрол за спазване на актуалните противоепидемични мерки, включително и нощем. Националният оперативен щаб препоръча да не се пътува до областите Благоевград и Търговище. Що се отнася до готовността на болничната система, беше обявено, има готовност да бъдат разкрити 7307 легла за тези пациенти с коронавирус с по-леки симпоми. За интензивна терапия има готовност за разкриване на 1108 легла. Сега заетостта е 19% на леглата за тези, които не се нуждаят от дихателна реанимация, и 6% за тези, които имат нужда от дихателна реанимация, обяви здравният министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още