IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черната и бяла техника измества дрехите като фаворит за покупки на Черния петък

Около 38% от анкетираните в допитване планират покупки онлайн, но все повече от тях са готови да се върнат към пазаруване във физически магазин

16:01 | 14.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Категорията черна и бяла техника измества от първото място дрехи, обувки и аксесоари, които бяха най-предпочитани покупки по време на Черен петък миналата година. Това показват резултатите от анкета на Offerista Group Bulgaria, проведена между 20 и 27 септември, уточняват от платформата за дигитални оферти в България.

Малко над 84% от 3166 потребители възнамеряват да пазаруват по време на Черния петък тази година, което е с 15% повече от миналата година, става ясно още от данните. Целта на проучването е да представи какви са нагласите на българските потребители към събитието Черен петък през 2021 г., как и дали са се променили те в сравнение с 2020 г., когато бяха анкетирани 1861 потребители.

Допитването показва, че близо 55% от потребителите заявяват, че са пазарували и предишни години по време на кампанията Черен петък.

Около 25% от анкетираните казват, че не планират покупки по време на Черния петък през тази година, а като основни причини посочват недоверието си в намаленията и финансови затруднения. Над 80% от същата група респонденти обаче заявяват, че биха пазарували, ако попаднат на изгодна оферта, макар да не са го планирали предварително. Голяма част от тях посочват, че трудно биха прецени каква сума ще изхарчат, понеже бюджетът им зависи от промоциите.

Около 38% от анкетираните, които планират покупки в периода на Черния петък тази година, предпочитат да пазаруват онлайн, но все повече потребители са готови да се завърнат към пазаруването във физически магазин. С 8% повече от потребителите през 2020 г., а именно 34%, планират да пазаруват както онлайн, така и на място.

От анкетата се разбира, че 56% от респондентите ще заплатят своите покупки в брой, а останалите – чрез дебитна/кредита карта, банков превод или на изплащане.

Сред разнообразието от продукти, които възнамеряват да закупят потребителите, се открояват освен черна и бяла техника и дрехи, обувки и аксесоари, така и спортни стоки; предмети за дома, градината.

3а актуални предложения за Черен петък участниците в анкетата научават в преобладаващата си част от онлайн източници и телевизия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още