IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ настояват за оставка на ръководителя на НСО

Охранителите, които не пуснаха съпредседателя Христо Иванов на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган, трябва да бъдат уволнени, твърди Тома Биков

14:32 | 10.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Красимир Станчев. <em>Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Красимир Станчев. Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Парламентарната група на ГЕРБ иска незабавната оставка на началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Красимир Станчев, а охранителите, които не пуснаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган, незабавно да бъдат уволнени. Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в парламента днес. Според него няма необходимост от проверка на служителите, тъй като всичко е заснето, предава Dnes.bg.

"Надявам се другият път Христо Иванов, като види президента и демонстрира в негова защита, да го пита защо тези две неща не са направени. Ако той смята като нас, значи има нашата подкрепа по тези две линии", каза Биков.

Заявката се случва ден, след като управляващите анонсираха законови промени, с които да оставят решението кого да охранява НСО в ръцете на нейния началник, а не в ръцете на тричленна комисия, в която влизат и директорът на ДАНС, и главният секретар на МВР.

Днес премиерът Бойко Борисов коментира, че ако остане на него, службата трябва да пази само първите трима в държавата - председателя на парламента, президента и премиера.

Преди два дни служители от службата не пуснаха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа в база "Росенец", където е т.нар. лятна резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В сряда президентът Румен Радев поиска НСО да свали охраната от Доган и бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски и поясни, че благодарение на хората на изпълнителната власт в лицето на Борисов в комисията, която взема решенията, двамата продължават да имат охрана от службата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още