Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

КПКОНПИ не установи нарушения в „Апартаментгейт“

Прекратени са проверките и по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков

КПКОНПИ не установи нарушения в „Апартаментгейт“

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов. Това става ясно от решенията на комисията, публикувани на нейния сайт.

Представителите на управляващите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, относно имоти, купени на по-ниски цени от пазарните. 

Още по темата

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация в подадена декларация във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Припомняме още, че Цветан Цветанов, Ваня Колева, Цецка Цачева и Красимир Първанов се разделиха с постовете си след скандала с т. нар. „Апартаментгейт“.

Investor.bg припомня, че скандалът започна с разкритията, че в сгради на строителната фирма „Артекс“, построени в квартал „Изток“, луксозни апартаменти на силно занижени цени са закупили представители на ГЕРБ на високи постове – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. „Апартаментгейт" се разрасна, след като медиите сигнализираха за несъответствия в нотариалния акт за тризонета на началника на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (13)

   1| 2    
0
 
6
 
13
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
До Стоян Петров: ти пък като си толкова печен, изразяваш снизхождение и разбиране към управляващите, каквито не трябва да им показваме, а да искаме от тях почтено поведение. При такива поданици като тебе, те ще бъдат такива, каквито са, без значение БСП или ГЕР(БКП) и още по-зле ДПС и другите десни партии в насипно състояние.
0
 
5
 
12
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Мислех че си зрял индивид и ти е ясно, че хората са или управляващи или почтени и честни.
1
 
11
 
11
khao до: Sakamano
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Квото и да кажат,отдавна не ги слушам, защото знам че ме лъжат! иначе лично очаквах отдавна да не са на власт , а БСП да е в историята ... но очакванията не ми се оправдаха.
0
 
10
 
10
Sakamano до: khao
преди 3 седмици
Ти какво очакваше да кажат? "Писахме по-ниска цена за да не платим данъци" ли? Нали веднага отиват на прокурор. При всички случаи е трябвало да кажат, че са продали на реална цена. А колко е вярно, те си знаят.
2
 
10
 
9
ABBA до: khao
преди 3 седмици
За Цв. Цв. или добро, или нищо...

Още от Икономика и политика
Председателят на КЗЛД: Ще има санкция за НАП и тя няма да е малка