IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Габриел: Този, който ме направи политик, е премиерът Бойко Борисов

Не сме готови с пълната цифровизация, защото все още не сме подготвени за кибератаките, каза още българският еврокомисар

12:55 | 23.12.17 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Европейската комисия</em></p>

Снимка: Европейската комисия

„Този, който ме направи политик, е премиерът Бойко Борисов. Искам да му благодаря като на човек, той е този, който ми даде доверието си”, каза еврокомисарят Мария Габриел в ефира на bTV.

Тя използва и възможността преди Коледа да благодари и на кумата си Малина Едрева, която ѝ дала шанс да влезе в политиката. „Тя и съпругът ѝ ме срещнаха за първи път в Бордо”, поясни Габриел.

Еврокомисарят говори за работата си като евродепутат и европейски комисар, дейността си в защита на човешките права и равноправието между половете, както и за семейството си.
„За мен правата на жените са права на човека и трябва заедно да ги отстояваме”, каза Габриел.

Относно работата си в защита на човешките права и равноправието между половете, тя разказа, че по в Судан е видяла момичета и жени, които са ходели пеша 20 км, за да гласуват. „Ходенето беше изпълнено с песни и ликуващи викове – те наистина вярват, че могат да променят историята на своята страна”, спомня си Габриел. 

В Чад тя преживява и друг важен момент, който бележи нейната битка за равноправието между половете и правата на жените. „Една от жените говореше колко е лошо положението на жените там и много спонтанно ми подаде малката си дъщеричка и ми каза „Вземи я”. Знаете ли колко е трудно за една майка да се раздели с детето си, знаейки, че може би това е по-добро”, сподели Габриел.

България има ясното съзнание, че европредседателството е шанс, възможност и отговорност. Ще се състоят много важни дебати и се радвам, че темата за председателството упорито беше наложена от Бойко Борисов. По време на това председателство, ще се обсъдят и тежките теми като Брекзит. Всички ще гледат на нас като лидери, заяви вчера вечерта еврокомисарят в предаването "Панорама" по БНТ. 

Не сме готови с пълната цифровизация, защото все още не сме подготвени за кибератаките добави още Мария Габриел.

Според нея фалшивите новини са много опасни, защото те подкопават доверието. „Тревожна е скоростта, с която се разпространяват този тип новини. Не можем да наложим кой в какво да вярва, но само заедно можем да направим така, че негативните последици от тези новини да са по-малко. Медийната информативност е мой приоритет. Трябва да обединим силите си, за да ограничим този феномен. Борим се с незаконно съдържание, което се състои в пропаганда на тероризъм, нецензурен език и детско насилие. Няма място в нашата мрежа за подобен тип неща", заяви категорично еврокомисарят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Не ти е достатъчно грапав езика ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 години
Оффф, искам да съм безделник в европарламента. ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Марио......, а друго направил ли ти е Борисов?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
comet
преди 6 години
"Га!"https://vimeo.com/48140863
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
majnata
преди 6 години
А кои не са случайни ... я да ни обадиш ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
dakl
преди 6 години
Бедната декламаторка на схоластични клишета и тя се мисли за политик.Нещастна Балгарио...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 6 години
Все пак не разбирам какво те прави политик? В политиката има много случайни хора - Борисов, Станишев, Доган, Симеонов, че и президента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още