IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НФСБ предлага данък за хотелите с апартаменти и зали за пушачи в ресторантите

С промени в ЗУТ преместваемите обекти ще бъдат премахвани от ДНСК

22:00 | 18.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В заведенията да има зали за пушачи, а хотелите с апартаменти да плащат данък – това са част от законодателните предложения на НФСБ като част от „Обединени патриоти“, съобщи организацията.

Формацията подготвя поредица от законопроекти в новия парламентарен сезон, заяви днес депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев, който е и зам.-председател на правната комисия, цитиран от пресцентъра на НФСБ. 

В най-голяма степен готови са промените в Закона за устройство на териториите (ЗУТ) по отношение на преместваемите обекти, посочи Христиан Митев. Новите текстове предвиждат промяна в реда за премахване на преместваеми обекти, които са разположени върху държавни имоти – те ще се извършват от страна на Дирекцията за строителен контрол (ДНСК), а не както в момента от общините.

Предстоят промени, които са анонсирани и от вицепремиера Валери Симеонов, за изменения в Закона за хазарта, предвиждащи ограничаване на възможностите за рекламиране на хазартни игри.

Също така предстоят промени в Закона за здравето с въвеждане на възможност в хотелите и в заведенията за хранене и развлечения да се обособяват зали за пушачи, както имаше подобна възможност преди измененията от 2012 година.

Предвиждат се промени в Закона за местните данъци и такси с въвеждането на данък върху т. нар. апарт хотели, които според НФСБ предоставят на практика туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е данъци, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, семейни хотели, къщи за гости.

Предстоят промени и в Закона за счетоводството, насочени към малките и средни предприятия, като няма да е необходимо да се прави одит на финансовите отчети при определен оборот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още