IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общият бюджет на новата ПРСР е 2,9 млрд. евро

От 1 март започва разяснителна кампания на Министерството на земеделието и храните

19:30 | 19.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Общият бюджет на новата ПРСР е 2,9 млрд. евро

Общият бюджет на новата Програма за развитие на селските региони (ПРСР) е 2,9 млрд. евро, е заявил на среща със земеделски стопани в Смолян евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев.

Евродепутатът, който е и заместник-член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, заедно с кмета на община Смолян Николай Мелемов, временно-изпълняващият длъжността директор на Държавен фонд "Земеделие" Денислав Костов и експерти от ДФ "Земеделие", са разисквали общите европейски политики в сектора и новостите при кандидатстване за директни плащания на площ за 2015 г.

От 1 март започва разяснителна кампания на Министерството на земеделието и храните. Предстои да се приемат много наредби, които да регламентират новата ПРСР, е съобщил той.

Денислав Костов е разяснил в подробности 20-те схеми, по които може да се кандидатства за директни плащания на площ и преходна национална помощ за 2015 г.

Костов е посочил, че макар община Смолян да не е включена в ПРСР, има тематична подпрограма, в която приоритет ще бъде даден на проекти в региони като нашия - планински, труднодостъпни, с разпокъсани площи и трудно обработване на земите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още