IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парите за ремонт на изтребителите идват от неизразходени средства

Догодина са заложени още 23 млн. лв по този проекта за модернизация на армията

17:14 | 01.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Парите за ремонт на агрегати и двигатели и доставка на консумативи, които ще удължат летателната годност на част от изтребителите МИГ 29 и СУ- 25, отпуснати от правителството тази сряда, са за сметка на неизразходваните, но планирани средства за трите големи проекта за модернизация на армията на стойност 371 млн. лв, показва стенограма от правителствено заседание. 

Министерството на отбраната получи допълнително 45,7 млн. лв за ремонта на 6 бойни и 2 учебни самолета МИГ 29, информира БНР.

Догодина са заложени още 23 млн. лв по този проект за модернизация, който ще осигури нальот не по малък от 900 часа годишно на бойните машини и по 300 часа на тренировъчните . 

Отделно, правителството отпусна други 82 млн. лв  за ремонт на двигателите на 2 учебни и 6 бойни  самолети СУ - 25 . Той  ще се извърши от единствения кандидат, подал заявление в обявената обществена поръчка - „ Авиоремонтен завод“, гр. Барановичи, Република Беларус, като процедурата е пред финализиране. 

След реновирането на двата типа бойни самолети те ще летят в следващите 2 или 3 години до придобиването на новите бойни самолети, сочат разчетите на Министерството на отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още