IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полската компания Unilink влиза на българския застрахователен пазар

Тя възнамерява да придобие I&G Insurence Brokers, който има над 450 служители в 93 града в страната ни

14:07 | 19.11.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ай енд Джи Иншурънс Брокерс</em></p>

Снимка: Ай енд Джи Иншурънс Брокерс

Полският застрахователен брокер Unilink влиза на зстрахователния пазар у нас купува застрахователния брокер  I&G Insurence Brokers, става ясно от производство на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), образувано на 18 ноември и публикувано на сайта на регулатора.

Unilink е застрахователен брокер и посредник, опериращ изцяло на територията на Полша, като предлага услуги по посредничество при сключването на застрахователни договори в областта на автомобилни и имуществени застраховки, както и здравни и животозастраховки, посочва се в съобщението на КЗК.

I&G Insurence Brokers е застрахователен брокер на българския пазар, който посредничи при сключването на застрахователни договори за всички класове застраховки, като извършва своята дейност по застрахователно посредничество само на територията на България.

Unilink работи на пазара от 16 години, първоначално като дистрибутор на потребителски заеми, а от 8 години се фокусира върху продажбата на застраховки чрез национална мрежа от застрахователни агенти. Компанията разполага с най-голяма мрежа от застрахователни агенти в Полша и твърди, че дава и най-високи премии. За нея работят 75 служители.

Unilink S.A. отчита нетно увеличение на приходите от продажби от 20,33% през 2019 г. спрямо 2018 г. Компанията постига и 94,2% ръст на общите активи за същия период.

В последните години компанията залагаше на органичен растеж, но през последната явно се насочва и към придобивания, с които да се опита да разшири пазарите си. Unilink придоби мажоритарен пакет акции в полската застрахователна мултиагенция Damo Ubezpieczenia Sp. z o.o. по-рано тази година.

Сделката с българското дружество ще е първата извън родината ѝ.

"Ай енд Джи Иншурънс Брокерс" е застрахователен и презастрахователен брокер, част от групата на ASIGEST HOLDING – независима международна група, обединяваща застрахователни брокери в България, Германия, Италия, Мароко, Сърбия, Румъния , Турция и Албания.

Компанията, според информация на сайта ѝ, е основана през 1994 г. Тя пласира годишно премии за 112,7  млн. лева и обслужва над 280 000 застрахователни полици. Към момента застрахователният брокер разполага с над 200 офиса в 93 града в България, в които работят 450 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още