IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вл. Чуков: През 2018 г. ще има военен сблъсък между Иран и САЩ и Израел

По-вероятна е война в Газа, отколкото палестинска интифада, коментира експертът

16:35 | 16.12.17 г. 19
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

След признаването на Йерусалим за столица на Израел от страна на САЩ има едно високо напрежение между два полюса, каза в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков.

"Единият полюс - това са Израел и САЩ, а другият полюс е Иран. Иран е всъщност участник в трите конфликта, за които досега говорим в Близкия изток. Ако щете Сирия, ако щете Северен Ирак, включително и Йерусалим", коментира той.

Чуков прогнозира, че през 2018 г. ще има военни сблъсъци, в които едната страна ще бъде Ислямската република Иран. От другата страна са САЩ и Израел. "Това е нещо, което просто се чувства", коментира експертът.

"Ако направим и анализ на тази трета интифада – тя не прилича нито на първата, нито на втората. Това е интифада на въоръжените групировки, на милициите, които са натрупали много, много опит – Хамас, Ислямски джихад, комитетите за народна съпротива. Т.е. по-скоро ще стане една война в Газа, която не се знае докъде ще ескалира, отколкото интифадите, в които се мятаха камъни, дървета, прашки и т.н", каза още той.

Според него в сегашната ситуация ще имаме чувствително ангажиране на паравоенни образувания, както и на държави и със игурност една от тези държави ще бъде Иран, заключи той.

Целия разговор на водещия на предаването „Брюксел 1“ Милена Милотинова с проф. Владимир Чуков гледайте днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
плувай си в каквото плуваш там и не ми обръщай внимание ***** червеноармейско
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Що не ходиш да се .... обръснеш.... некъде.... Деем баш умника информиран, хем образован, гиби... Разпищолил се тука като некой профайлър от АНС.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Не се ли усещате че това са само полуистини?Не може както твърдите една шепа хора така да водят и в такава степен да се подиграват с цялото останало население в света и това да продължава да действа. Ако всичко, което твърдите беше истина, защо огромното мнозинство достатъчно образовани хора, повечето от които са с антиеврейски настроения и чувства досега не са се еманципирали? Да не мислиш че всички способни антиевреи ще търпят такова статукво?Просто няма такова нещо. Това е руска и арабска пропаганда силно преувеличаваща еврейското влияние и минава само сред най-проститте. Неслучайно ви казвам, че като ви четат мненията из нета или стане дума затова ви се подиграват като на ппрости гглупаци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 8 rate down comment 3
shinawatra
преди 6 години
Тези, които са измислили играта са ционистите, ти говориш за дребните мишоци-мошенници. Тия, които въртят колелото на пирамидата (щатският долар) - Голдман Сакс и прочие, най-общо казано Федералният Резерв, това са ционистите. Те държат света, пич, разликата е в мащаба. Те решават, че еди къде си трябва да има нова държава и го правят. Когато решат, че схемата се е изчерпала създават криза. Това е, като да държиш 51% от всички биткойни, това са ционистите:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
:)))) тъй , тъй ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Слагай го където си искаш.Аз имам колеги и съученици в големия финансов бизнес и там ви се смеят на глупостите, които вярвате и повтаряте като развалени грамофони, произведени в СССР през 1973г. По-скоро масоните държат повече средства и влияние, а от тях само 1-2% са евреи. Нямате си понятие от елемнтарни неща, затова още сте и жертви на чужда пропаганда от 70-те и 80-те години на миналия век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 4
majnata
преди 6 години
"Само *** ***, които си нямат понятие от индустриалния, финансовия или бизнес сектори повтарят мантрата за ционистите и тяхната доминация. Пълни глупости!!!"Бравос , тоя бисер ше си го сложа на десктопа ... да ме успокоява , когато ме натиснат съмнения , че съм вече изтрещел ! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Само *** ***, които си нямат понятие от индустриалния, финансовия или бизнес сектори повтарят мантрата за ционистите и тяхната доминация. Пълни глупости!!! Те са една шепа хора. Дори и да пословично богати въртят авоари за 3-4 милиарда долара, което е нищо в сравнение със стотиците трилиони притежавани от останалите НЕционисти. Даже арабите са в пъти по-многобройни, богати и влиятелни отколкото тази една шепа хора, за които говорите. Това се видя много добре от всичко това, което се случи в ООН по времето на барак Обама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
"Ислямските фанатици, техния шовинизъм и експанзионистичната им политика са най-важния проблем днес, а не евреите, които имат територия по-малка и от нашата..."Хахаха... ти май не си наясно какво е ционизъм и кой дърпа конците на света ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 2
red6
преди 6 години
Иначе Чуков с тоя коментар си оправдава фамилията - на нещо твърдо и тъпо по природа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още