IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft купува Bethesda за 7,5 млрд. долара, за да подсили Xbox бизнеса си

Microsoft пуска ново поколение конзоли Xbox през ноември едновременно с PlayStation 5. на Sony Corp.

22:18 | 21.09.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Microsoft Corp. заяви в понеделник, че планира да придобие ZeniMax Media Inc., собственик на издателя на видеоигри Bethesda Softworks, за 7,5 милиарда долара в брой, отбелязвайки най-голямата си покупка на видеоигри досега.

Bethesda е издател на игри като The Elder Scrolls, Doom и Fallout и също така има поне две заглавия, които ще направят своя дебют през следващата година. ZeniMax, базирана в Роквил, Мериленд, притежава и няколко други студия по целия свят. Това е една от най-големите частни компании за игри с 2300 служители в целия свят, казаха от Microsoft.

Microsoft пуска ново поколение конзоли Xbox през ноември едновременно с PlayStation 5. на Sony Corp. Игрите, избрани за новия Xbox, засега разочароваха някои играчи, особено след като Microsoft забави най-голямото си заглавие, Halo Infinite, до следващата година.

Microsoft се опира на услугата си за абонамент за игри, Game Pass, за да привлече потребители и да увеличи приходите си и се нуждае от убедително съдържание, за да привлече клиенти към този продукт. Microsoft заяви, че Game Pass вече има 15 милиона абонати, в сравнение с 10-те милиона, обявени през април.

„Игрите на Bethesda винаги са имали специално място в Xbox и в сърцата на милиони геймъри по света“, каза директорът на Xbox Фил Спенсър в публикация в блог.

Microsoft очаква сделката да приключи през втората половина на фискалната 2021 г., която приключва на 30 юни, и да има „минимално“ въздействие върху коригираните оперативни приходи за текущата и следващите фискални години.

„Стартовият състав на Sony за PlayStation 5 е по-силен от този на Microsoft и се очаква тази машина да надмине новите Xbox устройства, Series X и Series S“, заяви Джордж Джиджиашвили, анализатор в Omdia.

Bethesda е основана от Кристофър Уивър през 1986 г. и първоначално разработва симулационни игри за футбол и хокей, преди да пусне ролевото заглавие The Elder Scrolls през 1994 г.

Структурата и ръководството на Bethesda няма да бъдат променяни, заявиха от Microsoft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
фиг.1
преди 3 години
Някои от заглавията на Bethesda дори и аз съм ги чувал. Много жалко, че MS ще ги съсипят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
mrynmryn
преди 3 години
Sony се представят доста слабо в тоя сегмент, игнорират лаптопи/настолни компютри за мизерии тип "Епъл", но майкрософт ги почнаха от далеч и вероятно ще продадат повече нови конзоли от тях догодина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още