IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Агрия“ е придобила 50% от добричко дружество за търговия на течни горива

Компанията обяснява решението си с увеличаващия се потенциал за развитие на холдинга в областта на търговията със зърнени култури и с цел разширяване дейността

10:39 | 01.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Агрия Груп Холдинг“ АД e придобила собствеността на 50% от дяловете от капитала на добричката компания “Агро Ойл Консулт” ООД, развиваща дейност в областта на търговията с течни горива в Североизточна България, съобщи холдингът чрез БФБ-София.

Придобиването на дяловете от капитала на “Агро Ойл Консулт” ООД е вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията на 30 май 2018 година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Компанията обяснява решението си с увеличаващия се потенциал за развитие на холдинга в областта на търговията със зърнени култури и с цел разширяване дейността и генериране на нови възможности за устойчиво развитие в дългосрочен план. От компанията посочват, че придобиването е в синхрон със структурата и мащаба на инвестициите й.

“Агро Ойл Консулт”ООД е дружество, което търгува с течни горива директно с крайни консуматори – фермери производители на зърно, представляващи потенциални доставчици на зърнени култури на търговските дружества от икономическата група на „Агрия Груп Холдинг“АД, и сделката създава предпоставки за засилване на директната връзка по веригата “търговец-преработвател-фермер”, се посочва в съобщението.

„Директните търговски отношения с производители на зърно са основен приоритет в стратегията за развитие на компаниите от холдинговата група и придобиването е поредната стъпка на холдинга към подобряване структурата на доставките на зърнени култури и изграждане на устойчива мрежа от доставчици/фермери“, коментират от „Агрия Груп Холдинг“.

Пазарното присъствие на “Агро Ойл Консулт”ООД в Североизточна България съвпада с обхвата на територията, в която развиват търговска дейност дружествата от холдинга и е предпоставка за увеличаване на търгувания обем течни горива от една страна и увеличаване на доставките на зърно, от друга страна.

В сделката не участват свързани и/или заинтересовани лица.

От началото на годината акциите на „Агрия Груп Холдинг“ поевтиняват с 3,33%, а през последните 12 месеца спадът достига 7,57% при пазарна капитализация от 78,88 млн. лв. 

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още