IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на "Телематик" ще се търгуват на БФБ от 22 март

Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 50 лева

12:19 | 18.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Акциите на „Телематик Интерактив България“ АД ще започнат да се търгуват на Българската фондова борса (БФБ) от 22 март, съобщават от БФБ.

Емисията е регистрирана под борсов код TIB. Размерът ѝ е 4 320 006  лева, разпределени в същия брой акции с номинал от 1 лев.

Индикативната референтна цена за първата търговска сесия е 50 лева - колкото постигнатата цена при първичното публично предлагане.

Комисията за финансов надзор (КФН) вписва акциите на дружеството в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, в началото на тази седмица.

Компанията набра през февруари 16 млн. лева при първичното публично предлагане на акции от увеличението на капитала ѝ, като продаде 320 хил. акции от 400 хил. предложени, или 80% от предложеното количество, при цена от 50 лева за брой (в долната граница от диапазона 50-75 лева). Средствата ще се използват за експанзията на компанията в Перу и други страни.

Дружеството се отказа от опцията да предложи още 400 хил. съществуващи акции заради по-слабия от очакваното интерес към увеличението на капитала.

Първичното публично предлагане (IPO) на „Телематик Интерактив България“ е първото на регулиран пазар от началото на 2020 г., когато „Илевън Кепитъл“ дебютира на БФБ.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още