Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Акциите на „Трейс“ поскъпнаха с 8% след печалба от 13 млн. лв. за деветмесечието

Неконсолидираните продажби намаляват с 25% на годишна база, но това не пречи печалбата да расте

Акциите на „Трейс“ поскъпнаха с 8% след печалба от 13 млн. лв. за деветмесечието

Мост изпълнен от "Трейс" Снимка: tracebg.com

Акциите на „Трейс груп холд“ АД поскъпнаха с 8% до 3,3 лв. за акция в последната седмица, след като неконсолидираният отчет на компанията за деветмесечието показа печалба от 32% на годишна база до 13,2 млн. лв.

Само за третото тримесечие печалбата е 811 хил. лв., като намалява с 33% на годишна база спрямо 1,22 млн. лв. за същия период на 2018 г.

При текущата пазарна капитализация от 79,9 млн. лв. печалбата от 13,2 млн. лв. прави съотношение цена/печалба от 6, без да се отчита възможния резултат през четвъртото тримесечие. Освен това значителна част от дейността на дружеството се формира от дъщерните дружества и влизат в консолидирания отчет.

В неконсолидираният отчет са влезли приходи от дивиденти от дъщерните дружества за 6 млн. лв. за деветмесечието на 2019 г., както и еднократен ефект от печалба от 1,07 млн. лв. от продажба на дялово участие.

Неконсолидираните продажби намаляват с 25% на годишна база до 92,6 млн. лв. за деветмесечието на 2019 г., но това не пречи на печалбата да расте. Само за третото тримесечие продажбите намаляват с 32% на годишна база до 33,3 млн. лв.

В последната година акциите на „Трейс груп холд“ АД поскъпват по-малко отколкото за последната седмица или с 1,85% до 3,3 лв. за акция и 79,9 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата донесе ръстове за всички индекси на БФБ