IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Прайм Пропърти БГ" направиха промени в съвета на директорите

„Калиман Инвест“ ЕООД излиза от управителния орган на дружеството, след като продаде дела си

20:40 | 29.10.21 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общото събрание на акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ гласува предложените промени в съвета на директорите на заседание, което се е провело вчера, 28 октомври.

Акционерите не са обсъждали обаче обратното изкупуване на акции, което беше предвидено като точка от програмата на заседанието им, става ясно от протокола, публикуван в сайта x3news.com.

От съвета на директорите излиза „Калиман Инвест“ ЕООД, което продаде участието си в дружеството. На негово място влиза „Витоша Резортс“ АД, представлявано от Цветко Милчев Цветков, одобрили са акционерите.

Останалите членове на съвета на директорите са преизбрани. Това са Светослав Иванов Кьосев, Любомир Марков Марков и „Ес Ви Ес“ АД, представлявано от Сава Чоролеев.

Мандатът им е до края на 2022 г., докогато беше удължено и самото „Прайм Пропърти БГ“.

„Прайм Пропърти БГ“ е първото дружество, създадено по Закона за дружествата със специална инвестиционна цел. Миналата година акционерите решиха то да бъде ликвидирано.

Преразпределението на дяловете сред нови акционери обаче доведе до обрат и срокът за съществуването му беше удължен до края на 2022 г.

В портфейла на "Прайм Пропърти БГ" има два завършени проекта - в курортите "Слънчев бряг" и "Свети влас", както и няколко парцела в София и имот в Царево.

В последната година акциите на „Прайм Пропърти БГ“ поскъпват с 66,67%, а пазарната капитализация достига 26,78 млн. лева.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vale1
преди 2 години
Според чичко Гугъл новите членове на СД са свързани лица,но явно КФН не проверява там и им помогна да избегнат търговото предложение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още