Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Арко Фонд за Недвижими Имоти" сменя органите на управление в края на април

Акционерите ще гласуват и промени в устава на дружеството след продажбата му през февруари

"Арко Фонд за Недвижими Имоти" сменя органите на управление в края на април

Снимка: Pixabay

"Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ" ще проведе извънредно общо събрание на акционерите на 27 април от 15 часа за промени в органите на управление след продажбата на дружеството на компанията за недвижими имоти Bulgarian Property Developments в края на февруари, става ясно от поканата за общото събрание, разпространена чрез БФБ –София.

Като точки от дневния ред са включени гласуване за възнаграждението на новите членове на Съвета на директорите и промяна на обслужващото дружество. Предвижда се промяна в адреса на управление на „Арко Фонд за Недвижими Имоти“ АДСИЦ в гр. София, ул. Филип Кутев № 137, бл.1 ет. 2;

Акционерите ще гласуват и промени в устава на дружеството. При липса на кворум събранието ще се проведе на 14.05.2018 г. от 15.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 13.04.2018 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 11.04.2018 г.

Припомняме, че естонската група Arco Vara („Арко Вара“) продаде българското си дружество "Арко фонд недвижими имоти" АДСИЦ на компанията за недвижими имоти Bulgarian Property Developments (BPD).

Естонската група аргументира решението си с „липсата на ясна цел за фонда в близко бъдеще“, което е станало причина ръководството да предприеме стъпка към продажбата на дъщерното си дружество.

„Доколкото знам, досегашните собственици са търсили пари от пазара. За разлика от тях, нашата основна цел не е да се финансираме от акционерите, а да се възползваме от този статут в различни направления, ако щете дори и данъчно“, обясни тогава пред Investor.bg Павел Бандилов, директор "Бизнес развитие" на BPD.

Той описа стъпката като „стандартно поведение“, целящо да се възползва от всички ползи на пазара, което компанията иска да покаже пред своите партньори и клиенти.

„Публичният статут ще ни даде доверието на пазара“, категоричен беше Бандилов.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Сирма груп холдинг АД удължава предлагането на акции с 20 работни дни