Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Чайкафарма увеличи капитала си със 7,7 млн. лв.

Актуалният капитал на фармацевтичната компания е 64, 3 млн. лв.

Чайкафарма увеличи капитала си със 7,7 млн. лв.

Снимка: Pixabay

Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД представи уведомление, че след вписване в Търговския рeгистър капиталът на дружеството е увеличен със 7,7 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ - София.

Актуалният капитал на фармацевтичната компания е 64,3 млн. лв., разделен на 64,3 млн. броя безналични акции с номинална стойност по 1 лев всяка от тях. Всяка акция дава право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял от имуществото на дружеството.

На провелото се на 8 юни редовно годишно общо събрание акционерите на дружеството разпределиха 10% от нетната си печалба в размер на 8,6 млн. лв. през 2016 г. за задължителен резерв, или 858,5 хил. лв. Сума в размер на 26,6 хил. лв. беше отнесена като допълнителен резерв на дружеството.

Чайкафарма висококачествените лекарст...
Акционерите взеха решение да се увеличи капитала на дружеството с остатъка от печалбата в размер на 7,7 млн. лв.

Съотношението, при което акционерите имаха право да запишат акции при увеличение на капитала беше следното: за всяка една притежавана акция - 0,136042 нови акции. Изчисляването се извърши съгласно стандартния математически принцип на закръгление към цяла акция.

В 7-дневен срок от вписването на увеличението на капитала по партидата на дружеството в Търговския регистър на Агенция по вписванията, дружеството е длъжно да уведоми Комисия по финансов надзор за вписаното обстоятелство в Търговския регистър. След уведомяването КФН също вписва това обстоятелство и издава на дружеството удостоверение.

От началото на годината акциите на Чайкафарма поскъпват с 8,32%, а през последната една година ръстът е с 20,80% при пазарна капитализация от 427,33 млн. лв.

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ удвои оборота си за деня, но той остана под 1 млн. лв.