IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чайкафарма увеличи капитала си със 7,7 млн. лв.

Актуалният капитал на фармацевтичната компания е 64, 3 млн. лв.

18:39 | 12.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД представи уведомление, че след вписване в Търговския рeгистър капиталът на дружеството е увеличен със 7,7 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ - София.

Актуалният капитал на фармацевтичната компания е 64,3 млн. лв., разделен на 64,3 млн. броя безналични акции с номинална стойност по 1 лев всяка от тях. Всяка акция дава право на един глас в Общото събрание на акционерите, право на дивидент и на ликвидационен дял от имуществото на дружеството.

На провелото се на 8 юни редовно годишно общо събрание акционерите на дружеството разпределиха 10% от нетната си печалба в размер на 8,6 млн. лв. през 2016 г. за задължителен резерв, или 858,5 хил. лв. Сума в размер на 26,6 хил. лв. беше отнесена като допълнителен резерв на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Акционерите взеха решение да се увеличи капитала на дружеството с остатъка от печалбата в размер на 7,7 млн. лв.

Съотношението, при което акционерите имаха право да запишат акции при увеличение на капитала беше следното: за всяка една притежавана акция - 0,136042 нови акции. Изчисляването се извърши съгласно стандартния математически принцип на закръгление към цяла акция.

В 7-дневен срок от вписването на увеличението на капитала по партидата на дружеството в Търговския регистър на Агенция по вписванията, дружеството е длъжно да уведоми Комисия по финансов надзор за вписаното обстоятелство в Търговския регистър. След уведомяването КФН също вписва това обстоятелство и издава на дружеството удостоверение.

От началото на годината акциите на Чайкафарма поскъпват с 8,32%, а през последната една година ръстът е с 20,80% при пазарна капитализация от 427,33 млн. лв.

Свързани компании:

Чайкафарма висококачествените лекарства АД(THQM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още