Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

IPO-то на "Дронамикс Кепитъл" ще се състои на 2 декември

Компанията ще предложи до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни, Клас Б акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,1 лева всяка

IPO-то на "Дронамикс Кепитъл" ще се състои на 2 декември

Снимка: Дронамикс

Първичното публично предлагане на акции (IPO) на „Дронамикс Кепитъл“ ще се състои на 2 декември 2021 г. на пазара за растеж BEAM на Българската фондова борса (БФБ).

Това съобщава компанията чрез сайта x3news.com.

Дружеството обяви миналата седмица, че ще дебютира на борсата. "Дронамикс Кепитъл" ЕАД е специално създадено дружество с цел да се предостави достъп на инвеститорите до технологичния стартъп, който разработва безпилотни самолети за доставка на товари.

Компанията ще предложи до 5 334 081 броя привилегировани, безналични, поименни, Клас Б акции, всяка с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 1,1 лева.

В случай, че всички акции от увеличението бъдат записани, капиталът на „Дронамикс Кепитъл“ ще се увеличи до 5 384 081 лева, разпределен в една привилегирована Клас А акция с номинална стойност от 50 000 лева и 5 334 081 броя привилегировани Клас Б акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Всички Клас Б акции на дружеството ще бъдат допуснати за търговия на пазар BEAM.

Предлагането ще се счита за успешно и съответно ще бъде регистрирано в Търговския регистър, в случай че о бъдат записани и бъде заплатена емисионната стойност на поне 2 667 040 броя от предлаганите акции.

Краят на публичното предлагане ще е на 7 декември.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нараства до 624 пункта