Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Капиталът на "Топливо" ще бъде увеличаван 5 години до 15 млн. лв.

Загубата за миналата година ще бъде покрита със средства от неразпределени печалби

Капиталът на "Топливо" ще бъде увеличаван 5 години до 15 млн. лв.

Снимка: Топливо АД

Капиталът на „Топливо“ ще бъде увеличаван в продължение на 5 години до достигане на 15 млн. лева. Това ще стане с промени в устава на дружеството, които ще бъдат гласувани от акционерите на предстоящото редовно общо събрание.

Заседанието е предвидено да се проведе на 22 юни в София, вижда се от поканата и материалите, публикувани на сайта x3news.com.

В устава ще бъде записано, че на основание чл. 196 от Търговския закон, който предвижда овластяване на управителния съвет чрез устава на съответното дружество да се даде възможност да увеличава капитала до определен номинален размер чрез издаване на нови акции, съветът на директорите на „Топливо“ да взема решения за увеличаване на капитала чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции до достигане на общ номинален размер от 15 млн. лева.

В момента капиталът на дружеството е малко над 5,4 млн. лева.

Акционерите ще гласуват също така балансовата загуба на „Топливо“ в размер на малко над 2,2 млн. лева да се покрие от неразпределената печалба за минали години. Дружеството няма да изплаща дивидент. Последно компанията е плащала дивидент за 2005 г. в размер на 0,25 лева на акция бруто.

Предвижда се също така общото събрание да гласува освобождаването на Димитър Георгиев Назърски от съвета на директорите. На негово място се предлага в управителния орган на компанията да влезе Асен Василев Ценков, както и да му се определи брутно месечно възнаграждение в размер на 3100 лева.

Ще се гласува и промяна на възнагражденията на Бедо Доганян и Преслав Козовски на, съответно, 15 хил. лева и 10 хил. лева бруто на месец.

Предвижда се променливо допълнително възнаграждение за членовете на съвета на директорите на „Топливо“ в размер на 300 хил. лева. Общо 40% от него ще се изплаща разсрочено за период от 3 години.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За "добре свършена работа " си гласуват увеличения на заплатите .Поне от 10 г. не е била на печалба ...Няма такива нагляри

Още от Новини и анализи
„Приморско клуб“ ще покрие загуби от минали години с печалбата от 2021 г.