IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа актуалните проспекти на три договорни фонда на „Скай управление на активи"

Регулаторът също така издаде одобрение на промени в Правилника за устройството и дейността на Фонда за компенсиране на инвеститорите

10:42 | 15.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа актуализираните проспекти на ДФ „Скай нови акции“, ДФ „Скай финанси“ и ДФ „Скай глобал ETFs“, управлявани от УД „Скай управление на активи” АД, в регистъра, воден от КФН. става ясно от решенията на регулатора от 14 февруари.

Комисията вписа ключова информация за инвеститорите на ДФ „Скай глобал ETFs“ и изпрати писмо до УД „Скай управление на активи” АД, с което изисква да коригира ключовата информация на останалите два договорни фонда.

Регулаторът същи така уведоми финансовия надзор на Федерална република Германия, че управляваните от УД „Експат Асет Мениджмънт” фондове върху основните индекси на Полша, Чехия, Гърция и Румъния ще извършват дейност на територията на Федерална република Германия.

По време на заседанието беше издадено одобрение на промени в Правилника за устройството и дейността на Фонда за компенсиране на инвеститорите (ПУДФКИ) и на промени във Вътрешните правила за работната заплата във ФКИ, приети от управителния съвет на 05.01.2018 г.

Изпратено е писмо до „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ, гр. София, за отстраняване в едномесечен срок на установени непълноти и несъответствия, както и за представяне на допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаването на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Вписани са актуализираните проспекти на ДФ „Скай нови акции“, ДФ „Скай финанси“ и ДФ „Скай глобал ETFs“, управлявани от УД „Скай управление на активи” АД, в регистъра, воден от КФН. Комисията вписа ключова информация за инвеститорите на ДФ „Скай глобал ETFs“ и изпрати писмо до УД „Скай управление на активи” АД, с което изисква да коригира ключовата информация на останалите два договорни фонда.
          
Регулаторът също така заличи застрахователните брокери „Еспетек” ООД и „Брок нет“ ЕООД от регистъра за застрахователните брокери във връзка с постъпило заявление от тях.

По време на заседанието е приета наредба за изменение и допълнение на Наредба № 17 от 7.07.2004 г. за документите, които са необходими за издаване на разрешение за преобразуване на пенсионноосигурително дружество и на фонд за допълнително пенсионно осигуряване и за изискванията към плановете по чл. 327, ал. 1, т. 3 и чл. 336, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още