IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната загуба на Алтерко се изстреля 10 пъти до 500 хил. лв.

Понижение с 47% има при приходите от продажби на стоки, където вероятно влизат продукти като MyKi

10:22 | 05.06.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: allterco.com</p>

Снимка: allterco.com

Компанията за смарт продукти "Алтерко" очевидно гори бързо пари, след като консолидираната ѝ загуба се увеличава 10 пъти до 500 хил. лв. за първото тримесечие на 2018 г., спрямо 51 хил. лв. за същия период на 2017 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Консолидираните приходи са нагоре с 12,6% до 9,55 млн. лв. за първото тримесечие на 2018 г. 

Понижение с 47% има при продажбите на стоки, където вероятно влизат продукти като MyKi, които бяха основен акцент в презентациите на компанията.

В края на 2016 г. "Алтерко" АД осъществи IPO (първично публично предлагане) при цена от 1,45 лв. на акция.

Впоследствие акциите поскъпнаха до 2,4 лв. за ценна книга при търговията на фондовата борса, но последва понижение и последната сделка е при цена от 1,9 лв. за ценна книга, която е най-ниската на пода на борсата до момента. Все пак акциите все още са по-скъпи от цената по време на първичното публично предлагане (IPO).

Офертата купува с най-високата цена в края на вчерашната търговска сесия беше при цена от 1,76 лв., докато офертата продава с най-ниската цена беше при 2,04 лв. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Преди дни стана ясно, че компанията няма да раздава дивиденти въпреки обявеното по-рано намерение да прави това.  Акциите на дружеството започнаха да се търгуват официално на 1 декември 2016 г. Тогава изпълнителният директор на холдинга Димитър Димитров увери, че раздаването на дивидент влиза в плановете на компанията, но по думите му „това ще бъде съобразено с растежа на фирмата“. „В краткосрочен аспект през следващата година не е логично да раздаваме дивидент, но това е предвидено за следващите години“, заяви той.

По-рано през годината IT холдингът обяви сключването на обвързващо споразумение за продажбата на телекомуникационните си компании в Европа – „Тера Комюникейшънс“ АД, „Теравойс“ ЕАД, „Алтерпей“ ЕООД, TERACOMM RO SRL (Румъния) и TERA COMMUNICATIONS DOOEL (Македония).

Материалът е с аналитичен харакер и не представлява препоръка за покупко-продажба на акции. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още