IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Притежателите на варанти на ФПП пак ще упражняват правата по тях

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен за втори път тази година, за да може то да инвестира в имоти, които да носят доход

17:39 | 07.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Притежателите на варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ са одобрили на днешното извънредно общо събрание да бъдат упражнени правата по ценните книжа, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

На събранието са присъствали притежатели на 65,36% от неупражнените варанти на дружеството, които единодушно са одобрили за упражняването на правата.

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ получи в края на септември искане от „ФеърПлей Интернешънъл“ АД да упражни правата по варантите, които компанията е придобила при предлагането им.

Това отваря пътя за ново увеличение на капитала на дружеството, след като през юли той вече беше увеличен вследствие упражняването на варанти от над 33,1 млн. лева на над 45,6 млн. лева.

Според протокола от заседанието среднопретеглената цена е 0,703 лева, а цената „затваря" е 0,7 лева. Към 6 октомври варантите са „извън пари“, тъй като текущата цена на базовия актив е по-ниска от цената на упражняване на варантите.

С упражняването на варантите ще се увеличи капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“, като дружеството ще получи възможност да купува още имоти в София и да получава приходи от наеми.

Ръководството на дружеството иска да го трансформира от предприемач в инвеститор, добавящ стойност, който да разработи и продава жилища в София, да купува офиси и други бизнес имоти, които да отдава под наем, както и да развива ваканционния си комплекс „Санта Марина“ в Созопол.

Свързани компании:

Феърплей Пропъртис АДСИЦ - варанти(FPPW)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още