IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синтетика излиза на печалба през четвъртото тримесечие

Положителният финансов резултат се дължи на продажбата на дъщерното предприятие Еврохотелс АД

16:36 | 31.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Неконсолидираната печалба на Синтетика се стопява с 60% през изминалата година, показва индивидуалният отчет на дружеството за четвъртото тримесечие на 2017 г.

Въпреки това през четвъртото тримесечие дружеството е на печалба в размер на близо 3 млн. лв., което се дължи основно на продажбата на дъщерното предприятие Еврохотелс АД.

Приходите на неконсолидирана база са формирани главно от финансовата и инвестиционната дейност на дружеството. Общите приходи за дейността са в размер на малко над 5 млн. лв., от които 4,43 млн. лв. са реализирани приходи от операции с инвестиции, 585 хил. лв. са финансови приходи и 32 хил. лв. са приходи от услуги. За сравнение, през същия период на 2016 г. приходите се свиват с 59%.

Към 31 декември активите на компанията възлизат на 23,7 млн. лв., като намаляват леко спрямо края на предходната година.

В началото на 2017 г. Синтетика продаде изцяло участието си в дъщерното дружество Еврохотелс, като средствата, получени от продажбата, ще бъдат инвестирани в нови дружества. От доклада за дейността става ясно, че мениджмънтът на дружеството е започнал процедура по подбор на нови инвестиции. Има набелязани компании, инвестирането в които се вписва в инвестиционната стратегия на холдинга.

През последната една година акциите на Синтетика поскъпват със 7,1% при пазарна капитализация от 126 млн. лв.

Свързани компании:

Синтетика АД(SYN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още