Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Увеличението на капитала на „Инфинити Капитал“ е вписано в Търговския регистър*

Дружеството пласира 847 198 акции, или малко под 85% от предложените 1 млн. акции

Увеличението на капитала на „Инфинити Капитал“ е вписано в Търговския регистър*

Снимка: Pixabay

Увеличението на капитала на „Инфинити Капитал“ АД е вписано в Търговския регистър, съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

След извършеното вписване капиталът на „Инфинити Капитал“ АД е увеличен на 1 454 883 лева, разпределени в 1 454 883 броя обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност 1,6 лева.

Дружеството пласира 847 198 акции, или малко под 85% от предложените 1 млн. акции, при фиксирана цена от 1,6 лева.

Компанията се отказа да предлага още акции до пълния обем от 3,65 млн. акции, които беше планирала да предложи, тъй като изпълни целта си за записани минимум 612 500 акции. 

Изпълнителният директор на „Инфинити Капитал“ АД Георги Валентинов Димитров е записал 292 315 акции.

„Инфинити Капитал“ ще използва набраните средства от първичното публично предлагане за развитие на проекта си „Аристократ Хилс“ – комплекс от 13 луксозни къщи край Божурище. Ценовият диапазон на продажба на една къща е от 574 000 евро до 634 000 евро.

Компанията пусна и временна емисия права върху записани акции, която се търгува от 22 октомври. Регистрацията ѝ беше прекратена днес, тъй като увеличението на капитала е вписано в Търговския регистър.

С отделно съобщение дружеството обяви, че е сключило окончателен договор за покупко-продажба на всички дружествени дялове от капитала на „Гурмазово Хилс“ ЕООД, което притежава друг проект за къщи край Божурище. Управителят му Георги Димитров е изпълнителен директор на "Инфинити Капитал". 

* Допълнена информация с прекратяването на временната емисия права върху записаните акции и покупко-продажбата на "Гурмазово Хилс" ЕООД

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Зърнени храни България" увеличава печалбата за деветмесечието над 3 пъти