Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

За втори пореден ден "Софарма" формира оборота на БФБ

Продажбата на дялове от компанията продължи и в сряда

За втори пореден ден "Софарма" формира оборота на БФБ

Снимка: Архив Ройтерс

За втори пореден ден сделки с акции на "Софарма" формират оборота на Българската фондова борса, след като продажбата на дялове от компанията продължи и в сряда.

След 160 сделки оборотът с акциите на фармацевтичната компания възлезе на близо 21 млн. лв.

Повишената активност около акциите на "Софарма" АД е прекрасен пример за прозрачно разместване на акционерната структура, в което всеки може да участва“, коментира пред Investor.bg по-рано днес Димитър Георгиев, ръководител „Финансови пазари“ в ЕЛАНА Трейдинг.

Софарма АД
„Един от най-позитивните ефекти, който очакваме е, че ликвидността на "Софарма" в бъдеще ще се увеличи още повече на фона на повишения фрий флоут“, каза още Георгиев. 

Той обясни, че на нива около 4,27 лв. за акция има „гигантска ликвидност“, по думите му нещо много рядко виждано на българския пазар, и всеки инвеститор, независимо дали е индивидуален или институционален, може да се включи като купувач или продавач.

Днес сделките бяха сключени на същата цена, а края на деня компанията отчита дневен ръст от 0,42% до 4,3 лв.

Индексите на борсата останаха на червена територия, като единствено секторният BGREIT се оцвети в зелено, макар и със слаб ръст от 0,01% до 113,99 пункта.

SOFIX се понижи с 0,28% до 666,31 пункта, а по-широкият BGBX40 отчете спад от 0,16% до 130,31 пункта. Равнопретегленият BGTR30 изтри 0,21% от стойността си до 547,65 пункта.

Най-печелившата компания е Еврохолд с ръст в цената от 4,5% до 1,36 лв. за акция. На второ място е Албена АД с повишение от 2,1% до 62,4 лв., следвана от БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF с ръст от 1,7% до 1,22 лв.

Най-губещото дружество е Доверие Обединен Холдинг, чиито акции поевтиняха с 6,9% до 2,08 лв. На второ място е Булгартабак холдинг със спад от 6,7% до 34,51 лв. На трета позиция е Стара планина с понижение от 0,7% до 8,02 лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа емисията облигации на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД