IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Захарни заводи“ АД ще вложи близо 3 млн. лв. основно в оборудване през 2018 г.

Компанията ще финансира част от плановете си с банков кредит, а останалата със собствени средства

17:01 | 04.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Захарни заводи“ АД планира да инвестира в машини и оборудване 2,9 млн. лв. до края на годината, показва годишният отчет на дружеството за 2017 г., разпространен чрез БФБ – София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Горнооряховската компания за хранителни продукти планира да закупи увивачна машина за 140 хил. лв., финансирани чрез банков кредит, както и вертикална пакетираща машина по договор за лизингово финансиране за 90 хил. лв.

През тази година дружеството ще извърши реконструкция в цех „Карамелаж“ за 663 хил. лв., отново с помощта на банков кредит. Със собствени средства „Захарни заводи“ ще преустрои цех „Локум“, ще извърши основен ремонт на покрив на Завод за опаковки и др.

Най-голямата инвестиция е планирана за ремонта на сушилна инсталация за 1,54 млн. лв., осигурени чрез банков кредит.

През 2017 г. приходите от продажби са достигнали 64,4 млн. лв., като нарастват с 6% за година. Нетната печалба на индивидуална база е в размер на 941 хил. лв., или 2,5 пъти повече в сравнение с 2016 г.

От началото на годината акциите на „Захарни заводи“ поевтиняват с 14%, а за последните 12 месеца спадът в цената достига 54,15% при пазарна капитализация от 26,671 млн. лв. 

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още