IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Австралийската и Индийската централна банка ще обявят решенията си относно лихвите в страната

09:15 | 02.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки че седмицата започва с почивен ден за голяма част от света по повод отбелязването на Великден от католическия свят, ще бъдат публикувани редица важни икономически данни.

В понеделник, 2 април, ще бъдат публикувани данни за търговския баланс и съответно за вноса и износа на Южна Корея. Консенсусната прогноза на анализаторите е за драстично свиване на ръста на износа до 0,4% през март спрямо 3,9% през предходния месец. Очакванията за вноса са да отчете повишение с 13,1% през март при 14,9% през февруари.

В Китай ще бъде обявен индексът на мениджърите по поръчките в промишлеността (PMI). Според предварителната прогноза той ще достигне 51,7 пункта, което би било леко повишение спрямо данните за февруари от 51,6 пункта. 

Данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) ще бъдат публикувани за Русия, Южна Африка, Бразилия, Сингапур, Канада и САЩ.

Заради Великден ще почиват пазарите в Австралия, Франция, Хонконг, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, Швейцария, Великобритания и Германия.

Във вторник, 3 април, Австралийската централна банка ще излезе с решение относно лихвите в страната, като очакванията са за запазване на досегашното ниво от 1,5%.

В Германия ще бъдат публикувани данните за продажбите на дребно в страната за февруари. Предварителните прогнози сочат повишение от 0,8% при отчетен спад от 0,7% през януари.

Следващата голяма порция данни за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) ще излязат за Италия, Франция, Германия, еврозоната, Великобритания,

В сряда, 4 април, денят ще започне с публикуване на резултатите за продажбите на дребно в Австралия за февруари, като очакванията са за повишение от 0,4% при ръст от едва 0,1% през януари.

Великобритания ще излезе с актуални данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на строителството, като по всяка вероятност ще бъде отчетено леко свиване на активността.

За еврозоната ще бъдат публикувани данни за индекса на потребителските цени през март, както и дела на безработните в региона.

Краят на деня ще бъде изпълнен с данни за щатската икономика – заетост в частния сектор, индекс на мениджърите по поръчките в сектора на услугите, производствени поръчки, запаси от суров петрол и други.

В четвъртък, 5 април, Индийската централна банка ще излезе с решение за основната лихва в страната.

Ще бъде публикувана актуална информация за продажбите на дребно в еврозоната през февруари. Очакванията са за ръст от 0,6% на фона на спад от 0,1% през януари.

Във Великобритания ще излязат данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на услугите. Консенсусната прогноза на анализаторите е за леко понижение до 54 пункта.

Във фокуса на пазара ще са и данните за търговския пазар в САЩ, както и за първоначалния брой на молбите при безработица.

Търговският си баланс ще публикува и Канада.

Денят е почивен за Китай и Хонконг.

В петък, 6 април, в Германия ще излязат данни за промишленото производство. Очакванията са за ръст от 0,3% за февруари спрямо понижение от 0,1% месец по-рано.

По-важните данни в последния ден от седмицата ще дойдат от САЩ и Канада с актуална информация за пазара на труда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още