IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon - победителят тази Коледа

Приложението Alexa се оказа най-сваляното за Android и iOS на 25 декември

21:54 | 26.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon е победителят от тазгодишния коледен сезон.

Приложението Alexa, което е необходимо, за да работят колонките на Amazon Echo и други продукти с дигиталния асистент, е било топ приложение за Android и iOS на Коледа, пише Business Insider.

Благодарение на факта, че магазините за приложения отчитат в реално време какво свалят хората най-много, това е силен индикатор, че продуктите Echo са едни от най-популярните подаръци за празника.

Amazon не разкрива какви са продажбите на устройството, но в прессъобщение посочва, че “Amazon Devices също е имало най-добрия си празничен сезон до момента, с десетки милиони устройства с Alexa, продадени по цял свят”.

Линията на Google за домашни гласови асистенти също е била популярна. Приложението Google Home се класира на второ място в магазина за приложения за Android и шесто в платформата за приложения за iPhone.

Докато бумът по умните колонки расте, Apple остана извън този празничен сезон. Компанията отложи пускането на своя говорител HomePod преди няколко седмици. Първоначалната идея беше той да излезе на пазара през декември, но Apple обяви, че това ще се случи в началото на 2018 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още