Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Samsung увеличава предложенията си за умния дом

Компанията представи редица свързани устройства - от прахосмукачка робот до иновативна готварска печка и умен гардероб

Samsung увеличава предложенията си за умния дом

Снимка: Samsung Electronics

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics разширява портфолиото си от умни устройства за дома, залагайки на комбинация от иновации и устойчиви решения, които пестят ресурси.

Компанията показа нови уреди – от умни прахосмукачки до пречистватели на въздуха, през извити екрани и иновативна готварска печка. Концепцията ѝ разчита на факта, че през последната година и половина човечеството прекара изключително много време у дома и осъзна необходимостта да претвори домашното си пространство в такова, което е не просто уютно, но и подходящо за много повече дейности отвъд отдиха.

Още по темата

Samsung е подготвила цяла екосистема от свързани устройства, които могат да бъдат управлявани през смартфон или таблет, надграждайки своите предложенията в областта на интернет на нещата.

Отвъд вече познатия хладилник Bespoke, който залага на адаптивен дизайн, за да пасне на интериора във всяка кухня, Samsung Electronics изненада и с още едно интересно предложение за кухнята – иновативна фурна, в която може да се готви на различна температура на отделните нива.

Предвид по-големия фокус на всички върху хигиената у дома заради Covid-19, технологичната компания показа две прахосмукачки – такава, която се управлява ръчно, наречена Samsung Jet, както и умен робот Bespoke Jet Bot AI+. Както подсказва името на последния, той използва изкуствен интелект, благодарение на което успява да разбере какви обекти има по пода и може да различи кабел от някоя от играчките на домашния любимец и съответно да ги заобиколи.

Снимка: Samsung Electronics

Новият интелигентен гардероб Bespoke AirDresser пък има опции за почистване на дрехите с пара и за заглаждане на малките гънки. Устройството разполага със сензори за влага и може да контролира колко сух да е въздухът в него, за да не се увредят тъканите. Предвиден е и отделен уред за съхранение и почистване от бактерии и на обувките в дома, който може да бъде разположен както в антрето, така и в спалнята или друга стая.              

Samsung отново акцентира върху своите предложения на пазара на телевизори, но изненада геймърите с извит монитор за гейминг, който носи името Odyssey Neo G9.

Не на последно място гигантът представи умни колонки за озвучаване на развлеченията у дома, включително Q800 Soundbar.

Новите умни устройства на южнокорейската компания са част от развиващата се концепция за умния дом, включващ свързани устройства, които могат да се управляват онлайн дори и в моментите, в които потребителят не е у дома.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
По над 15 хил. зелени сертификата издава системата у нас на час