IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Facebook BlackBerry погна и Snap за патентни нарушения

Според канадската компания са нарушени патентите ѝ за технология за изпращане на съобщения

14:51 | 04.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Канадската технологична компания BlackBerry обвини Snap в използването на нейна патентована технология за изпращане на съобщения в приложението си Snapchat. С това компанията повтори обвиненията, които отправи миналия месец срещу друг гигант от Силициевата долина – Facebook, пише Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен работи по намирането на допълнителни източници на приходи, след като инвеститорите изразиха притеснения относно темпа на растеж на основния бизнес на компанията със софтуер. Това накара компанията да се разрови в библиотеката си с патенти в търсене на възможности за повече лицензионни сделки и дела.

През март BlackBerry обвини Facebook, че нейните приложения копират стари методи за показване на съобщения от дните, когато чат услугата на BlackBerry беше световен лидер. Освен това компанията успя да си осигури споразумения със Cisco Systems, производителят на телефони BLU Products и с технологичната фирма за комуникации Avaya Holdings.

Сега BlackBerry обвинява Snap в нарушаване на шест патента, издадени между 2012 и 2014 г. Два от тях са сред седемте патента, които тя твърди, че са нарушени от Facebook.

Представителите на Snap са отказали да коментират въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още