IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber нае първия си главен маркетинг директор

Компанията продължава да се бори за въстановяването на имиджа си

11:32 | 11.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за споделено пътуване Uber Technologies обяви, че е наела първия си глобален главен маркетинг директор. Това се случва в момент, в който фирмата продължава да работи по това да възстанови имиджа на марката, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Франциско компания e наеla Ребека Месина, дългогодишен маркетинг директор в Coca-Cola, която последно е била маркетинг ръководител на производителя на напитки Beam Suntory.

Uber няма търпение да научи повече от самата Месина в процеса на работа, коментира главният оперативен директор на компанията Барни Харфорд.

Самата Месина твърди, че е привлечена от работата в Uber заради “потенциала” на марката и заради ползите, които услугите ѝ носят на потребителите.

46-годишната Месина се присъединява към Uber в момент, в който стартъпът от Силициевата долина работи по скъпа кампания за възстановяване на репутацията. Имиджът на фирмата пострада от серия корпоративни скандали - от вътрешни противоречия, напускане на директори до обвинения в дискриминация и сексуално насилие.

Всичко това доведе до напускането на съоснователя и главен изпълнителен директор на Uber Травис Каланик миналата година.

По-рано тази година Uber започна рекламна кампания, която включва новия ѝ главен изпълнителен директор Дара Косровшахи, който обещава, че фирмата поема в нова посока и обещава да бъде по-добра компания както за пътуващите, така и за шофьорите.  

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още