IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Virgin Galactic за пореден път отложи началото на търговските си полети

Като причина тя посочи обновяването на самолетоносачи

14:24 | 05.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Компанията за космически туризъм Virgin Galactic отложи започването на търговските си полети с още три месеца, посочвайки забавяния в работата по обновяването на самолетоносачите си, пише CNBC.

Virgin Galactic обяви, че търговската услуга се отлага за второто тримесечие на 2023 г., което е поредната стъпка назад след дебюта на бизнеса с космически туризъм. По-рано компанията отложи датата от четвъртото тримесечие на тази година за първото тримесечие на следващата.

Цената на акциите на компанията потъна с повече от 10% по време на следборсовата търговия, след като завърши сесията на ниво от 8,19 долара на акция. Книжата понижиха стойността си с повече от 70% през последните 12 месеца.

В момента компанията разполага с един самолетоносач, наречен VMS Eve, който е около 14-годишен и в процес на продължително обновяване. Корабът е с реактивен двигател и играе ключова роля в полетите на Virgin Galactic.  

Virgin Galactic отчете коригирана загуба от 93 млн. долара, която се оказа по-голяма от загубата от 77 млн. долара през предходното тримесечие. Компанията има 1,1 млрд. долара в брой. Освен това каза, че планира да продаде обикновени акции за до 300 млн. долара, което според компанията има за цел да донесе „финансова гъвкавост в бъдеще“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още