IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube ще показва текстове от Wikipedia към някои видеа

Целта е да се предлага допълнителна информация по теми, свързани с конспиративни теории или съмнения към научни постижения

10:37 | 14.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео платформата YouTube ще започне да показва текстове от Wikipedia и други уебсайтове заедно с някои качени видеа в рамките на следващите седмици. Всичко това се случва в момент, в който звеното на Google се опитва да се справи с измамите и конспиративните теории, разпространяващи се чрез платформата, обяви главният ѝ изпълнителен директор, цитиран от Ройтерс.

Сюзан Войчики представи детайли по темата на конференция в Остин, Тексас.

YouTube планира да представя алтернативна гледна точка към видеата, поставящи под въпрос науката или показващи конспиративни теории за събития като първото стъпване на Луната. Войчики коментира, че функцията ще бъде пусната по теми, за които има значителен брой видеа в YouTube.

“Хората ще могат да гледат видеото, но след това ще имат достъп до допълнителна информация, ще могат да кликнат и да я видят“, коментира още изпълнителният директор на YouTube.

Властите и различни медийни организации призоваха YouTube да помогне за спиране разпространението на измами и фалшиви новини. Миналата година компанията коригира своите алгоритми, за да промотира наричаните от нея авторитетни източници.

Въпреки че видеата, свързани с музика и игри, са далеч по-популярни в YouTube, компанията се насочи към критиките, свързани със съдържанието на наука и новини, превръщайки намирането на отговор в свой основен приоритет за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още