IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите са най-неудовлетворената от живота си нация в ЕС

Единствено по показателя чувство на щастие сме на предпоследно място, след нас е Литва

14:02 | 07.11.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българите са най-неудовлетворената от живота си нация в Европейския съюз (ЕС) за 2018 г., показват данни на европейската статистическа служба Евростат.

Нацията ни, обаче, този път не е най-нещастната в блока. По този показател от нас изостава само Латвия.

Българите изразяват най-ниска удовлетвореност от живота си през 2018 г. - средно 5,4 пункта от 10 възможни. Въпреки това като цяло сме сред нациите с най-голям ръст на удовлетвореността за този период от време – с 0,6 пункта. По-голям скок отбелязва този показател само в Кипър – с почти 1 пункта.

Удовлетвореност Удовлетвореност

Най-висока удовлетвореност от живота се отчита във Финландия, следвана от Австрия и Дания. Топ пет се допълва от Полша и Швеция.

Българите са най-неудовлетворени и от личното си финансово положение. На другия полюс са датчаните, при които, обаче, не се наблюдава промяна в удовлетвореността от състоянието на личните финанси.

Удовлетвореност Удовлетвореност

България е на последно място в ЕС и що се отнася до удовлетвореността от личните отношения. Лидер в това отношение е Малта, следвана от Австрия, Словения, Кипър и Швеция.

Удовлетвореност Удовлетвореност

По показател "щастие" България е предпоследна с една трета от населението, което се е чувствало щастливо в последните 4 седмици. Последна е Латвия с 31%. Най-щастливата нация в ЕС е Белгия с две трети от населението, следвана от Холандия и Австрия.

Удовлетвореност Удовлетвореност

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още