IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Estee Lauder сви прогнозата си заради проблемите с веригите на доставките

Скокът на броя нови случаи на Covid-19 на ключовите пазари на компанията също има негативен ефект

16:58 | 02.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Estee Lauder Cos сви прогнозата за годишните си приходи от продажби, тъй като производителят на козметика се бори със засегналите цялата индустрия проблеми с веригите на доставките и понася удар от поредното нарастване на броя на случаите на Covid-19 на ключовите му пазари, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията се понижи с 2,2% преди началото на борсовия ден, след като новите ограничения заради делта варианта в някои източни пазари и в части от Европа и Латинска Америка попариха търсенето на червилата и другире продукти на фирмата през първото ѝ фискално тримесечие.

Estee твърди, че категорията с гримове е единственият сегмент, който все още не е достигнал нивата си от 2019 г. Компанията допълва, че трафикът в магазините ѝ, които са отворили врати, също не е надминал предпандемичните си нива.

В допълнение към проблемите на Estee, предизвикателствата със световната верига на доставките доведоха до забавяния в транспортирането. Очаква се всичко това да увеличи разходите на фирмата до края на фискалната 2022 г.

Въпреки това производителят на продуктите с марката La Mer заяви, че ще увеличи цените, ще използва въздушен транспорт и по-малко натоварени пристанища в опит да компенсира това въздействие.

Estee Lauder сега очаква нетните ѝ приходи от продажби да нараснат с между 12 и 15 на сто през фискалната 2022 г., което е под предходната прогноза за 13-16% повишение.

И все пак приходите на Estee и печалбата ѝ за първото тримесечие надминаха очакванията на Wall Street, подкрепени от силното представяне на марките за грижа за кожата La Mer и Clinique.

През първото тримесечие нетните приходи от продажби на базираната в Ню Йорк компания нараснаха до 4,39 млрд. долара, от 3,56 млрд. долара година по-рано. Средната прогноза на анализаторите беше за 4,25 млрд. долара по данни на Refinitiv.

На коригирана база Estee е спечелила по 1,89 долара на акция, над прогнозата за 1,70 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още