IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Функция на Netflix позволява да гледаме филми с 1,5 пъти по-висока скорост

Компанията предупреди, че това може да не е постоянна опция

22:45 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Американският гигант във видео стрийминга Netflix експериментира с функция, която позволява на зрителите да гледат филми с до 1,5 пъти по-бърза от обичайната скорост, тествайки подход, който стана популярен при подкастите и  клиповете в YouTube.

Опцията е налична на мобилни устройства с Android, но Netflix предупреди, че може да не стане в постоянна, съобщава Bloomberg.

„Ние винаги експериментираме с нови начини да помогнем на потребителите да използват Netflix“, се казва в съобщение на компанията от понеделник. По-рано уебсайтът Android Police съобщи за теста, цитиран от Bloomberg.

Други медийни платформи вече приеха подобна по-висока скорост. YouTube позволява на зрителите да гледат клипове със скорост до 2 пъти по-бърза от нормалната. Това е възможно и в приложението на Apple за подкасти. На практика тази функция дава възможност потребителите на YouTube да гледат 10-минутно видео на тема готвене например за пет или шест минути.

Но подходът е по-противоречив, когато става въпрос за видеоклипове, които хората смятат за изкуство.

Netflix си е създал репутация на компания, която поставя под въпрос стандартите за забавление по начини, които биха могли да обидят някои зрители.

Компанията засегна любителите на киното с настояването си филмите да бъдат достъпни за гледане вкъщи по същото време, когато се появяват и в кината, както и с това, че позволи на зрителите да пропускат началните надписи на филмите и сериалите.

Режисьорът Джъд Апатов възрази срещу този ход в понеделник, като каза, че би призовал всеки режисьор или създател на шоу по света да се бори срещу  Netflix заради това.

"Ние ви даваме хубави неща", каза той в Twitter. "Оставете ги така, както са предназначени да бъдат гледани."
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още