Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Графика на деня: Къде живеят най-богатите хора в света?

САЩ е безспорният лидер при страните, където живеят най-много хора с лично състояние от над 500 млн. долара

Графика на деня: Къде живеят най-богатите хора в света?

Луксозният хотел Dolder Grand в Цюрих, Швейцария. Снимка: Ройтерс

САЩ, Китай и Германия са най-предпочитаните страни за живот на едни от най-богатите хора в света. Това става ясно от доклад на консултантската компания за недвижима собственост Knight Frank, който анализира недвижимото имущество, местоположението и нагласите на хората с лично състояние за над 500 млн. долара, цитиран от howmuch.net.

Съединените щати веднага изпъкват като най-предпочитана дестинация с 1830 души, избрали ги за свой дом. Това е почти четири пъти повече от тези в страната на второ място - Китай с 490 души. Причинат е, че при изготвянето на статистиката Хонконг (320 души) е вписан като отделно населено място, въпреки че от 1997 г. отново е под китайско управление. Но дори и заедно броят на милионерите отново не е и на половина на този в САЩ. 

Още по темата

Третата позиция заема Германия с 430 души от най-богатия 0,001%, които са я предпочели за свой дом. Челната петица се допълва още от Япония (390 души) и Хонконг (320 души). Сред първите десет страни изпъква и присъствието на Швейцария, която заема седмото място с 250 милионери.

От графиката става ясно, че най-богатите са концентрирани основно на три континента – Северна Америка, Европа и Азия. Какво обаче прави тези места толкова гостоприемни?

Едно от възможните обяснения е, че всяка една страна с над 100 свръхбогати е демокрация с върховенство на закона. Като изключения са посочени само Китай, както и Русия заради критиките на наблюдатели при провеждането на последните президентски избори в страната през март. Природните ресурси също позволяват на страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) да влязат в списъка.

По-голям вариант на графиката вижте тук

Други графики вижте тук

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Disney е напът да спечели рекордните 9 млрд. долара от своите филми през 2019 г.