IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson вече няма да дава прогнози за продажбите на Covid ваксината си

Компанията сви прогнозата за годишната си печалба

18:17 | 19.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Johnson & Johnson сви прогнозата за годишната си печалба и заяви, че повече не може да дава прогноза за продажбите на ваксината си срещу Covid-19 заради несигурността в търсенето и заради излишъка в предлагането на други ваксини, предава Ройтерс.

По-рано компанията прогнозира приходи в размер на 3,5 млрд. долара от еднодозовата си ваксина, която се представи зле в сравнение с конкурентите поради слабото търсене в Съединените щати и опасенията за безопасността.

Ваксината, която се продава на цена, „нецеляща печалба“, донесе 457 млн. долара на компанията през първото тримесечие. Приходите от продажби за миналата година се оказаха по-ниски от тези на mRNA ваксините, отчасти и заради проблемите с производството и слабото глобално търсене.

Pfizer прогнозира 32 млрд. долара приходи от продажби за 2022 г. от Covid ваксината, която разработи с BioNTech, докато Moderna очаква 21 млрд. долара.

Сега J&J очаква годишна коригирана печалба от 10,15 до 10,35 долара на акция заради по-силния долар. Това е под по-ранната прогноза за 10,40 до 10,60 долара на акция.

Общите приходи от продажби за първото тримесечие са 23,43 млрд. долара – под очакванията за 23,61 млрд. долара по данни на Refinitiv.

„Лекият пропуск наистина беше свързан с ваксината срещу Covid-19 и честно казано тя отговори на нашите вътрешни очаквания. Просто имаше разминаване с това, което Wall Street предполага като развитие през годината“, коментира главният финансов директор Джоузеф Уолк.

Въпреки че приходите от продажби в звената за здравни и медицински устройства надминаха очакванията, приходите от 12,87 млрд. долара от голямото фармацевтично подразделение се оказаха под прогнозата за 13,6 млрд. долара.

J&J предупреди, че ограниченията във веригата на доставките в здравното звено ще засегнат приходите от продажби на продукти за кожа и разкрасителни продукти през останалата част от годината.

Като се изключат някои елементи, J&J е спечелила по 2,67 долара на акция, над прогнозата за 2,56 долара на акция.

Анализаторът от Citi Джоан Вуенш коментира, че финансовите резултати на компанията „повдигат повече въпроси, отколкото дават отговори“, а инвеститорите ще искат повече яснота относно въздействието на кризата между Русия и Украйна и ускоряващата се инфлация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още