IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

L'Oreal успя да надмине очакванията на анализаторите с тримесечния си отчет

Френската козметична компания отбеляза сериозен ръст в продажбите на своите продукти от висок клас

10:43 | 31.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската козметична компания L’Oreal SA отбеляза сериозен ръст в продажбите на своите продукти от висок клас през третото тримесечие, главно заради стабилното търсене в Китай, което ѝ помогна да надскочи прогнозите на пазарните анализатори, съобщава Bloomberg. 

Приходите от продажби на луксозното подразделение на компанията, към което спадат марките Lancome и Kiehl’s, са се повишили с 16 на сто. Общите приходи от продажби за третото тримесечие възлизат на 6,47 млрд. евро (7,35 млрд. долара), с което L’Oreal успява да надмине очакванията на пазарите, които прогнозираха стойности от 6,34 млрд. евро.

Подобна вълна от търсене на луксозна козметика повлия благоприятно и на големи компании за премиум козметични продукти като LVMH и Kering SA.

L’Oreal инвестира и в дигитални услуги, за да разшири своята гама от продукти, вдъхновени от природата, с което цели да  повиши пазарния си дял.

Компанията разчита на това, че голямото търсене в Китай ще продължи въпреки ескалиращото напрежение в търговските отношения със САЩ и наложените мита върху вноса на китайски стоки от американска страна.

Главният изпълнителен директор на L’Oreal Жан-Пол Агон заяви, че не вижда никакви признаци за забавяне растежа в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още