IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Unilever няма да мести централата си от Лондон в Ротердам

Компанията обяви през март проекта си за създаването на юридическо лице само в Холандия

14:57 | 05.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британско-холандският гигант за агробиологични и козметични продукти Unilever обяви днес, че се е отказал, под натиска на акционерите, да премести централата си от Лондон в Ротердам и да създаде единна структура на компанията там, предаде Франс прес.

"Административният съвет на Unilever реши днес да оттегли предложението си за опростяване на юридическата си структура с двама ръководители", се посочва в комюнике на компанията.

Unilever е международна корпорация, която е позната с продуктите си Dove, известната британска марка Marmite и сладоледите Ben & Jerry's и разполага от десетилетие с юридическо представителство както във Великобритания, така и Холандия.

Компанията обяви през март проекта си за създаването на юридическо лице само в Ротердам.

Unilever уточни тогава, че този план не би трябвало да се отрази на работните места и че възнамерява да продължи да търгува акциите си на борсите в Лондон, Амстердам и Ню Йорк.

В контекста на Brexit в края на март 2019 година решението да изостави плановете си за Ротердам има голяма символика. То ще зарадва британското правителство, което се старае да защити привлекателността на страната въпреки очакваните сътресения заради неяснотата около излизането на страната от ЕС.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още