IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските автомобилни концерни удариха извънредни спирачки на производството

Разпространението на коронавируса продължава да разтърсва веригите на доставка в индустрията и хвърля сянка върху дейността не работниците и продукцията

20:00 | 16.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейските автопроизводители от PSA до Volkswagen преустановяват производство в региона на фона на нарастващите тревоги около разпространението на коронавируса и затварянето на граници, които натежаха на търговията и засегнаха достъпа на компаниите до компоненти, съобщава Bloomberg. 

PSA, производителят на Peugeot, заяви в понеделник, че затваря всичките си фабрики в Европа заради “сериозния” брой на заразени с коронавирус в някои от градовете до тях, нарушения във веригите на доставка и неочакваните спадове на автомобилните пазари.

Говорителят на VW заяви, че ограниченията за достъп в някои градове, основно в най-засегнатите региони на Италия и Испания, затрудняват движението на части и автомобили. Той добави, че това се отразява и на други фабрики на компанията, включително на тази в Чатануга, Тенеси.

Fiat Chrysler също обяви, че намалява обемите на производството в някои от фабриките си. Компанията заяви, че италианското ѝ звено и бранда Maserati ще преустановят производство в Европа.

Renault-Nissan също спря производството във фабриката си в Барселона.

Европейските държави, включително Германия, затегнаха граничния контрол, за да спрат разпространението на коронавируса, въпреки че досега позволяваха свободното преминаване на стоки. Правителствата в Европа се борят с ограничаването на вътрешните движения, като много служители остават по домовете си, което забавя темповете на производство.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още