IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южнокорейски регулатор глобява Mercedes заради подвеждаща реклама

Mercedes манипулира данните от устройствата за намаляване на замърсяването от своите дизелови коли, като е инсталирал нелегален софтуер

21:50 | 07.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Антимонополният регулатор на Южна Корея обяви, че ще глоби германския автомобилен производител Mercedes-Benz и местното му подразделение с 20,2 млрд. вона (16,9 милиона долара) за фалшива реклама, свързана с емисиите на изгорели газове от дизелови автомобили, съобщава Ройтерс. 

Корейската комисия за справедлива търговия (KFTC) заяви, че Mercedes манипулира устройствата за намаляване на замърсяването, като е инсталирал нелегален софтуер в своите превозни средства, който понижава тяхната производителност при обикновени условия на шофиране, отколкото по време на тестове за сертифициране. Общо 15 модела на Mercedes са оборудвани с такъв софтуер.

„Логично е да се наложат санкции срещу най-големия вносител на автомобили в страната за възпрепятстване на рационалния избор на потребителите с фалшиви и измамни реклами относно ефективността на автомобилите по отношение на намаляването на емисиите“, посочват от KFTC.

Германският автомобилен производител подвежда потребителите и с рекламата, че емисиите от неговите превозни средства остават са понижени до минимум и отговарят на стандарта за емисии Евро 6, добавя регулатора.

Миналата година KFTC наложи глоба и разпореди коригиращи действия на Audi-Volkswagen Korea, Nissan Motor Corp, Stellantis Korea и Porsche AG за подобни инциденти с неверни данни за емисиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още