IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците във VW обвиниха шефа си в незаинтересованост към персонала

Критиките, отправени от лидера на организацията Даниела Кавало, са свързани с отмяната на среща между Дийс и работниците, насрочена първоначално за 4 ноември

14:32 | 27.10.21 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Лидерът на синдиката на работниците към Volkswagen Group Даниела Кавало обвини главния изпълнителен директор на групата Херберт Дийс в незаинтересованост относно притесненията на работниците, свързани с предупреждението му по време на последната среща на надзорния съвет, че е възможно най-големият автомобилен концерн в Европа да се раздели с 30 хил. работни места, ако избърза прекалено много с прехода към електрическа мобилност, съобщава Ройтерс. 

Кавало, която тази година оглави синдиката на работниците във Volkswagen, заменяйки Бернд Острело, е един от най-големите критици на Дийс. Коментарите ѝ бележат поредно дъно в отношенията между работническите организации и ръководството на концерна.

Обвиненията на Кавало са свързани с новината, че Дийс е отменил среща с представителите на профсъюзите, първоначално насрочена за 4 ноември. Вместо това ръководителят на Volkswagen ще пътува за САЩ, където ще разговаря с инвеститори и политици.

„Причината за отмяната (на срещата) е показателна. Хърбърт Дийс предпочита инвеститорите от Wall Street пред работната сила на компанията – това поведение е безпрецедентно в историята на нашата група и още веднъж показва, че дори във времена на криза главният изпълнителен директор на групата не показва емпатия или усещане за положението на работниците", изтъква Кавало. „Той просто не се интересува от притесненията на служителите“, добавя тя.

Говорител на Volkswagen заяви, че пътуването на Дийс в САЩ вече е било планирано и не може да бъде планирано за друга дата. Междувременно изпълнителният директор на групата покани служителите в завода на компанията във Волфсбург на дискусия на 28 октомври.

Очаква се конфликтът между Дийс и синдикатите да бъде обсъден на заседание на надзорния съвет, насрочено за сряда, което ще се съсредоточи около инвестиционните планове на автомобилния производител за следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още