IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones прекъсна четиридневната си печеливша серия

И другите два основни индекса отвъд Океана се оцветиха в червено в сряда

23:59 | 30.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси се оцветиха в червено в сряда и сложиха край на печелившата серия за пазара, а инвеститорите наблюдаваха развитията в Украйна и облигационния пазар, предава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 се понижи с 0,63% до ниво от 4602,45 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite е надолу с 1,21% до 14 442,27 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписа 65,38 пункта от стойността си и завърши деня на ниво от 35 228,81 пункта. Dow и S&P 500 прекъснаха четиридневната си печеливша серия.

Цената на суровия петрол, която расте след началото на войната в Украйна, се покачи значително. Контрактите върху международния бенчмарк Брент поскъпнаха с 2,9% до ниво от 113,35 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI са нагоре с 3,4% до 107,82 долара за барел.

Германия предупреди за възможно ограничаване на потреблението на природния газ заради споровете с Русия, а запасите от суров петрол в САЩ намаляха.

Колебанията на енергийния пазар дадоха тласък на акциите в сряда. Цената на акциите на петролните компании се повиши, като Valero прибави близо 4% към стойността си, а Phillips 66 - около 4,7%.

Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег в компанията Charles Schwab, казва, че по-високите цени на петрола може да са „мечи“ сигнал за цялостния пазар, въпреки че подкрепят енергийните акции.

Акциите на редица компании за търговия на дребно бяха под натиск в сряда след разочароващи отчети за тримесечието. Книжата на Five Below поевтиняха с 6,5%, а тези на Chewy – с 16%. Цената на акциите на RH намаля с 13%, след като приходите на компанията за четвъртото тримесечие не отговориха на очакванията. На обратния полюс книжата на компанията за търговия с дрехи Lululemon поскъпнаха с 9%, след като тя обяви оптимистични очакванията и разкри програма за обратно изкупуване на облигации.

Книжата на компаниите за полупроводници бяха друго слабо звено за пазара, като Marvell Technology отписа 4,1%, а Nvidia - над 3%. Книжата на Micron поевтиняха с 3,5% въпреки по-силните от очакванията резултати за тримесечието.

Цената на акциите на Apple, която се повишаваше 11 поредни сесии, спадна с около 0,7%.

Сряда беше натоварен ден за икономически данни. Докладът на ADP показа, че частните компании са прибавили 455 хил. работни места през март, когато икономисти, участвали в допитване на Dow Jones, очакваха 450 хил. работни места.

Данните бяха оповестени преди публикуването на доклада за работните места през март на министерството на труда в петък.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до съответно 2,352% и 2,477%. 

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от други шест основни валути, е надолу с 0,58% до 97,83 пункта. Еврото се търгува на ниво от 1,116 долара, а паундът на равнище от 1,313 долара. Спрямо йената щатските пари поскъпват с 0,07% до 121,88 йени за долар. 

Американските фючърси върху златото поскъпнаха с 1,11% до 1939,2 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още