IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

17 търговски центъра в страните от Западните Балкани са обявени за продажба

Те са собственост на словенската компания за търговия на дребно Mercator и се намират в Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина

15:40 | 06.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Словенската компания за търговия на дребно Mercator продава 17 търговски центъра в Босна и Херцеговина, Словения и Хърватия, съобщава словенският вестник „Дневник“.

По този начин компанията поставя началото на бърз процес по монетизация на големи търговски центрове в страните от Западните Балкани. Целта на компанията е да получи свеж капитал.

Mercator потвърди информацията пред сръбския в. „Дневник“ и допълни: „Обещахме да не разкриваме подробности по проекта, който ще бъде завършен това лято. Резултатите от него ще бъдат публикувани след това. Можем да кажем, че в проекта са включени 17 търговски центъра в Словения, Хърватия и Босна и Херцеговина“.

В Словения за продажба е обявен най-големият търговски център на Mercator в околностите на столицата Любляна, който е с площ от 30 хил. кв. м. Компанията притежава още седем търговски центъра в страната, включително в градовете Кран, Йесенице и Копер.

Известният Super Konzum Radnicka в Загбер, Хърватия, който е един от най-големите търговски центрове на Mercator на Балканите, също е обявен за продажба. Другите центрове в Хърватия, които ще сменят собствеността си, се намират в Пула, Риека и Сплит.

В Босна и Херцеговина за продажба са обявени най-големите търговски центрове в Сараево, Тузла и Баня Лука.
Офертите за продажба са изпратени до потенциални инвеститори в цял свят.

„Дневник“ отбелязва, че настоящата ситуация на имотния пазар е благоприятна за Mercator. Това се потвърждава и от факта, че най-големият й търговски център в Белград беше продаден за близо 50 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още