IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотният пазар във Великобритания навлиза в дигиталната ера

От 6 април 2018 г. отпада необходимостта от хартиени документи при сделки с имоти на Острова

14:35 | 29.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Осъществяването на сделки с жилища във Великобритания без необходимостта от хартиени документи е напът да стане реалност, след като правителството одобри промени в имотния регистър, откриващи пътя към дигитализирането му, предава онлайн изданието propertywire.com.

Промените, които ще влязат в сила на 6 април 2018 г., са от основно значение за амбициите на местния регистър (Land Registry) да се превърне във водещия имотен регистър в света по скорост, простота и открит подход към данните.

Промените бяха обявени след публична консултация миналата година и ръководителят на ведомството Греъм Фарант заяви, че процесът ще стане по-прост, по-бърз и по-евтин, а в същото време сигурността на регистъра срещу заплахи от кибератаки и дигитални измами ще бъде засилена.

Променените правила ще позволят на имотния регистър да въведе напълно дигитални документи като ипотеки и трансфери в отговор на нуждите на клиентите.

„Нашите клиенти са в основата на всичко, което правим и искаме да направим работата им с нас по-бърза и по-проста, като предоставяме повече услуги чрез дигитални технологии. Тези промени са важни за нашата дигитална трансформация и искам да благодаря на клиентите ни за положителните им реакции по време на консултациите“, каза Фарант.

Той допълни, че промените ще са от полза за клиентите, тъй като ще позволят на Land Registry да създаде нови и по-гъвкави услуги, които ще подобрят предоставяната им помощ по време на целия процес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още