IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищата на Острова поскъпват през януари въпреки отлива на купувачи

Лондон е единственият регион във Великобритания, в който жилищните имоти са поевтинели

10:31 | 11.02.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цените на жилищата във Великобритания са нараснали миналия месец въпреки по-слабата активност на имотния пазар на фона на третата национална блокада заради коронавируса, предава Bloomberg.

В допитване, публикувано в четвъртък, Кралският институт на лицензираните консултанти в областта на недвижимите имоти (RICS) отбелязва, че цените са нараснали в цялата страна, тъй като търсещите жилище за покупка са открили подходящи имоти с ограничено предлагане, като Лондон е единственият регион със спад на цените.

Брокерите на недвижими имоти съобщават за продължаващо търсене от хора, които искат да изпреварят крайния срок (31 март) на отстъпката от 15 хил. паунда (21 хил. долара) от данъка върху покупка на жилище. Като цяло обаче купувачите и продавачите не са склонни да предприемат огледи на място заради високия процент на заразени и онлайн обучението.

Допитването установява спадове на интереса от нови купувачи и на договорените продажби.

Брокерите са разделени относно перспективите, като според някои смекчаването на ограниченията заради блокадата може да отприщи пролетен ръст на покупките на жилища. Други смятат, че краят на ваканцията от гербовия налог и растящата безработица ще накарат купувачите да преосмислят желанията си.

Финансовият министър Риши Сунак ще обяви в бюджета на 3 март дали данъчната ваканция ще бъде удължена.
Лобистки групи призовават и за удължаване на облекчаването на корпоративните данъци за компаниите, които са понесли най-тежък удар от пандемията, за да се предотврати загубата на още хиляди работни места.

Британският консорциум за търговия на дребно съобщи, че блокадите са стрували на търговците на дребно, опериращи физически магазини извън хранителните стоки, над 22 млрд. паунда под формата на изгубени приходи от продажби.

Почти една трета от търговците на дребно са засилили онлайн рекламата си преди Свети Валентин, като се очаква средностатистическият британец да похарчи 36 паунда за празника, показва изследване на Barclaycard.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
brink928
преди 3 години
thank you.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още